Mobiliteit in de toekomst: Ruimte voor wandelen en fietsen

Ons dorp heeft een centrale ligging en is goed bereikbaar. Tegelijkertijd vraagt het autoverkeer veel ruimte. Er ontstaan soms opstoppingen en er is verkeersoverlast zoals geluid, onveilige situaties en slechte luchtkwaliteit. We hebben de ambitie om wandelen, fietsen en openbaar vervoer te stimuleren en het autoverkeer te verminderen (het STOMP-principe). Achtergrond daarbij is de landelijke opgave om te verduurzamen en de ambitie om de verkeersveiligheid te vergroten. We zien daarvoor 3 bouwstenen. De derde is ‘ruimte voor wandelen en fietsen’. 

We willen meer ruimte bieden voor wandelen en fietsen, vooral voor verplaatsingen binnen ons dorp. 


Vraag 1: Wat vind je van de volgende maatregelen? Wat zie je als kansen en aandachtspunten?

  • Meer stallingsruimte voor fietsen en bakfietsen?
  • Meer ruimte voor wandelen, verblijven en oversteken?
  • Betere (door)fietsroutes: ruimte, veiligheid, comfort

Vraag 2: Welke maatregel past waar? 

 

Om de reacties beter te kunnen duiden, vragen we je om aan te geven namens wie of wat je reageert. Ben je een bewoner, ondernemer en/of vertegenwoordiger van een organisatie (zoja welke)? Laat het weten in je reactie. Let op: als je een reactie achter laat, is dit een open reactie. Je reactie is zichtbaar voor iedereen, maar je mailadres niet.

 

| Categoriën: | Tags: |

Commentaar

  • Zoveel mogelijk met de fiets en wandelen,Meteen de aandacht richten op de vaak onordelijke manier van parkeren van auto`s.Ook aandacht besteden aan de hoge hagen daardoor slipt het zicht dicht en worden de smalle straatjes voor je gevoel nog smaller De wegen inrichten op het fiets en wandel verkeer en op de gerichte toepassing van auto`s in het dorp.De oversteek plaatsen logisch inrichten zodat het niet een gevaarlijke situatie oplevert.Genoeg oversteek plaatsen inrichten zodat er niet te veel zijn maar ook zeker niet te weinig
    3-11-2023 9:22:23
  • Zoveel mogelijk veiligheid Nu veel te druk in de smalle straatjes van Blaricum met auto‘s en vrachtwagens.
    2-11-2023 10:01:47
Je moet eerst inloggen om commentaar te leveren
toekomstbel
3077