De Gooiergrachtzone

De Gooiergracht heeft een rijke historie. In de 15de eeuw is de gracht gegraven als grens tussen Noord-Holland en Utrecht op de natuurlijke overgang tussen de hogere zandgronden en de polder. Vandaag de dag ligt het gebied rondom de gracht wat afgelegen en is de historie nauwelijks zichtbaar. Er zijn verschillende soorten gebruiksfuncties aanwezig. 

Vraag 1: Welke kansen zie jij voor de ontwikkeling van het gebied rondom de Gooiergracht? En waarom?
Vraag 2: Hoe kan het verhaal van de Gooiergracht zichtbaarder worden?

 

Om de reacties beter te kunnen duiden, vragen we je om aan te geven namens wie of wat je reageert. Ben je een bewoner, ondernemer en/of vertegenwoordiger van een organisatie (zoja welke)? Laat het weten in je reactie. Let op: als je een reactie achter laat, is dit een open reactie. Je reactie is zichtbaar voor iedereen, maar je mailadres niet.

 

| Categoriën: | Tags: |

Commentaar

  • Maak onderscheid tussen de gooiersgracht tegen laren aan (van rotonde tot speeltuin ons genoegen) en het gedeelte tegen Blaricum aan. ( het onverharde gedeelte.)Het gebied tegen Blaricum aan is geschikt voor (hobby)boeren.Geef de eigenaren van de percelen daar de kans om paarden en schapen te houden met daarbij een stalletje.Op deze manier is het makkelijker voor de eigenaren alles op te ruimen en netjes te houden.
    12-11-2023 19:47:31
  • Een wandelgebied zou erg leuk zijn. Afwisseling van bosjes en open gebied met wellicht een klompenpaadje door een opengesteld weilandje.
    2-11-2023 13:53:59
  • Een wandelgebied zou erg leuk zijn. Afwisseling van bosjes en open gebied met wellicht een klompenpaadje door een opengesteld weilandje.
    2-11-2023 13:53:58
Je moet eerst inloggen om commentaar te leveren
toekomstbel
3077