Mobiliteit in de toekomst: Ruimte voor wandelen en fietsen

Ons dorp heeft een centrale ligging en is goed bereikbaar. Tegelijkertijd vraagt het autoverkeer veel ruimte. Er ontstaan soms opstoppingen en er is verkeersoverlast zoals geluid, onveilige situaties en slechte luchtkwaliteit. We hebben de ambitie om wandelen, fietsen en openbaar vervoer te stimuleren en het autoverkeer te verminderen (het STOMP-principe). Achtergrond daarbij is de landelijke opgave om te verduurzamen en de ambitie om de verkeersveiligheid te vergroten. We zien daarvoor 2 bouwstenen. De tweede is ‘ruimte voor wandelen en fietsen’. 

We willen meer ruimte bieden voor wandelen en fietsen, vooral voor verplaatsingen binnen ons dorp. 


Vraag 1: Wat vind je van de volgende maatregelen? Wat zie je als kansen en aandachtspunten?

  • Meer stallingsruimte voor fietsen en bakfietsen?
  • Meer ruimte voor wandelen, verblijven en oversteken?
  • Betere (door)fietsroutes: ruimte, veiligheid, comfort

Vraag 2: Welke maatregel past waar? 

 

Om de reacties beter te kunnen duiden, vragen we je om aan te geven namens wie of wat je reageert. Ben je een bewoner, ondernemer en/of vertegenwoordiger van een organisatie (zoja welke)? Laat het weten in je reactie. Let op: als je een reactie achter laat, is dit een open reactie. Je reactie is zichtbaar voor iedereen, maar je mailadres niet.

 

| Categoriën: | Tags: |

Commentaar

  • In het dorp voldoende fietsenrekken/plaatsen bij winkels en restaurants. Langs de uitvalwegen brede fietspaden in verband met grotere aantallen fietsers (speciaal ook elektrisch en sport, maar ook bakfietsen en pedelecs) die elkaar anders moeilijk kunnen passeren.
    3-11-2023 15:58:25
Je moet eerst inloggen om commentaar te leveren
toekomstbel
3077