Mobiliteit in de toekomst: Hoogwaardig openbaar vervoer

Ons dorp heeft een centrale ligging en is goed bereikbaar. Tegelijkertijd vraagt het autoverkeer veel ruimte. Er ontstaan soms opstoppingen en er is verkeersoverlast zoals geluid, onveilige situaties en slechte luchtkwaliteit. We hebben de ambitie om wandelen, fietsen en openbaar vervoer te stimuleren en het autoverkeer te verminderen (het STOMP-principe). Achtergrond daarbij is de landelijke opgave om te verduurzamen en de ambitie om de verkeersveiligheid te vergroten. We zien daarvoor 2 bouwstenen. De eerste is ‘hoogwaardig openbaar vervoer’.

In regionaal verband zijn we bezig met het aanleggen van een Hoogwaardig Openbaar Vervoerlijn richting Amsterdam. 


Vraag 1: Wat vind je van het idee om OV-hubs te ontwikkelen met een halte met (snel)bussen, goede mogelijkheden voor parkeren, een grote fietsenstalling en deelvervoer? Wat zie je als kans en wat als aandachtspunt?
Vraag 2: Wat is volgens jou nodig om het openbaar vervoer aantrekkelijker te maken? Denk hierbij aan fietsroutes naar HOV-haltes, betaald parkeren in het centrum en gratis bij HOV-haltes, pendelbus en/of deelvervoer bij HOV haltes? Wat zie je als kans en wat als aandachtspunt?
Vraag 3: Zie jij nog andere mogelijkheden?

 

Om de reacties beter te kunnen duiden, vragen we je om aan te geven namens wie of wat je reageert. Ben je een bewoner, ondernemer en/of vertegenwoordiger van een organisatie (zoja welke)? Laat het weten in je reactie. Let op: als je een reactie achter laat, is dit een open reactie. Je reactie is zichtbaar voor iedereen, maar je mailadres niet.

 

| Categoriën: | Tags: |

Commentaar

  • Goede bereikbaarheid van de bushaltes en frequente bussen zijn de belangrijkste voorwaarden voor het gebruik van het openbaarvervoer. Daarnaast natuurlijk de overstap mogelijkheden op de hubs.Dit kan door door het dorp kleine bussen te laten rijden naar de hubs, of deze goed bereikbaar te maken te voet, per fiets en met de auto (dus parkeer mogelijkheden).
    3-11-2023 15:53:33
  • Deelvervoer alleen in de vorm van ov fiets met een startlocatie het hub. Geen elektrische brommers of scooters die overall neergezet worden, dit geeft te veel verrommeling en hiervoor lenen de dorpen zich niet. Als dorpen trekken we weinig verkeer van ver buiten, behalve Singer te Laren en sportgelegenheden in de dorpen.
    2-11-2023 13:51:20
Je moet eerst inloggen om commentaar te leveren
toekomstbel
3077