Nieuws Eemnes

Omgevingstour: denk mee over de toekomst van je omgeving

omgevingstourWat is er goed en mooi aan Eemnes en wat willen we daarvan in de toekomst behouden? Hoe en waar kunnen we ontmoetingen stimuleren? Hoe houden we ons dorpscentrum leefbaar? Wat is er nodig om het gebruik van openbaar vervoer, wandelen en fietsen te stimuleren? Hoe gaan we verduurzamen? Wat is belangrijk voor ons buitengebied? Over deze en andere vragen rondom de toekomst van ons mooie dorp gaan we graag met je in gesprek tijdens de Omgevingstour door Eemnes. Wat we daarbij van je horen, gebruiken we voor de omgevingsvisie.

Omgevingstour Eemnes

We komen naar je toe in de eerste week van november. Lees hier meer over op de pagina over de Omgevingstour.
Lukt het niet om langs te komen? Je kunt van 31 oktober tot en met 12 november ook online meedenken.

Omgevingsvisie Eemnes

Tijdens de Omgevingstour halen we kennis, ervaringen, argumenten en ideeën bij je op. Deze gebruiken we voor de omgevingsvisie. Hierin staat wat we in ons dorpscentrum, onze woonwijken, de bedrijventerreinen en buitengebieden willen behouden en wat we willen verbeteren of versterken. Onderwerpen die in de visie aan bod komen zijn bijvoorbeeld wonen, werken, recreëren, ontmoeten, bereikbaarheid, klimaatadaptatie, energietransitie, milieubelasting, veiligheid en gezondheid. Maar ook landschap, natuur en cultureel erfgoed komen aan bod. 

Verkeersvisie

Tegelijkertijd werken we aan de Verkeersvisie 2035. Deze vormt een apart onderdeel van de omgevingsvisie. Kortgeleden konden bewoners hiervoor al een vragenlijst invullen. De resultaten hiervan gebruiken we voor een aantal bouwstenen waarover we tijdens de Omgevingstour graag met je in gesprek gaan.

Hoe gaat het verder?

Met de opbrengst van alle gesprekken maken we een omgevingsvisie op hoofdlijnen. In het eerste kwartaal van 2024 organiseren we opnieuw een aantal mogelijkheden (online en live) waarbij je hierop kunt reageren. Met alle ingrediënten die we daarna verzameld hebben, maken we een ontwerpvisie. Ook de gemeenteraad betrekken we nauw in dit proces.

 

|

Nieuwsbrief Eemnes

toekomstbel
3077