Jouw huis en tuin

De gemeente heeft ambities op het gebied van wonen, duurzaamheid en groen. We willen meer woningen realiseren, klimaatneutraal zijn in 2050 en onze omgeving aanpassen aan klimaatverandering. Om deze doelen te halen hebben we onze inwoners nodig. Zij hebben immers de meeste grond en bebouwing in eigendom. 

Vraag: Wat kun jij doen op eigen terrein? 

 • Wat heb jij nodig om je huis te verduurzamen, je tuin te vergroenen of water op te vangen? 
 • En zie jij wellicht kansen voor het splitsen van je woning of het toevoegen van een woning? 

 

Om de reacties beter te kunnen duiden, vragen we je om aan te geven namens wie of wat je reageert. Ben je een bewoner, ondernemer en/of vertegenwoordiger van een organisatie (zoja welke)? Laat het weten in je reactie. Let op: als je een reactie achter laat, is dit een open reactie. Je reactie is zichtbaar voor iedereen, maar je mailadres niet.

 

| Categoriën: | Tags: |

Commentaar

 • Ed
  Op eigen terrein kunnen wij een waterberging plaatsen, serum dakbedekking gebruiken, de woning isoleren, zonnepanelen leggen en windenergie mogelijkheden verkennen. We hebben subsidie, voorlichting, ondersteuning, aannemers en vakmannen nodig om deze doelen te realiseren. Met name het vinden van de tijd om de opdracht uit te zetten en te regelen is naast werk erg ingewikkeld. Wij zien geen kansen voor het splitsen van onze woning en/of toevoegen van een woning op het kleine perceel. Wel denk ik dat oude garageboxen in de wijk zevenend mogelijk een uitkomst kunnen bieden om om te bouwen tot kleine studio's/ appartementen.
  13-11-2023 18:19:37
 • Rob
  (wij wonen hartje centrum Laren)(1) Wij hebben ons huis al helemaal geisoleerd en geen grote tegels meer in de tuin. Wel willen wij nog het platte dak van onze veranda van sedum voorzien en grote waterreservoirs ingraven. Dat is echter vrij kostbaar, dus een subsisiepot zou fijn zijn.(2) Het splitsen of toevoegen van een woning is niet mogelijk, onze tuin is klein, doordat wij midden in het centrum wonen.(3) Daarnaast zou de Gemeente zelf ook meer nieuwbouw met kleine woningen moeten nastreven. Er staan voldoende grote villa's in ons dorp. Ook op het voormalige terrein van de zagerij en waar vroeger het Rosa Spier huis heeft gestaan, zijn ook weer grote of zelfs zeer grote huizen gebouwd. Waarom heeft de Gemeente daar al niet meer gestuurd op kleinere woningen? (4) Er is hier en daar ook nog wat oude industrie/oude (en lelijke) bebouwing in ons dorp te vinden, zoals bij/op Caliskam/Heideveldweg en het terrein van garage Willenborg. Door daar te investeren in kleinschalige nieuwbouw en groenvoorzieningen kunnen er meer mensen in ons dorp wonen en wordt tevens het milieu gediend.
  4-11-2023 21:19:45
Je moet eerst inloggen om commentaar te leveren
toekomstbel
3077