Ontmoeten en voorzieningen

We vinden het belangrijk dat er goede voorzieningen zijn voor onze bewoners in het dorp en de wijken. Voldoende mogelijkheden voor sporten, boodschappen, cultuur en ontmoeten zijn belangrijk voor onze gezondheid, om eenzaamheid te voorkomen en om een leefbaar dorp te blijven. 

Vraag 1: Hoe stimuleren we ontmoeting tussen mensen?
Vraag 2: Hoe ziet het dorpscentrum eruit in de toekomst? 

 

Om de reacties beter te kunnen duiden, vragen we je om aan te geven namens wie of wat je reageert. Ben je een bewoner, ondernemer en/of vertegenwoordiger van een organisatie (zoja welke)? Laat het weten in je reactie. Let op: als je een reactie achter laat, is dit een open reactie. Je reactie is zichtbaar voor iedereen, maar je mailadres niet.

 

| Categoriën: | Tags: |

Commentaar

  • Vraag 2: ook wij wonen in het centrum van Laren. Wat zou het mooi zijn als in de toekomst wat meer bekendheid wordt gegeven aan het feit dat je een vragenlijst over ons dorp kunt invullen. We zouden dan kunnen vragen aan de gemeente en leveranciers om de bevoorrading niet met grote vrachtauto's te laten plaatsvinden maar met kleinere, elektrische auto's. Er zouden geen vlaggen, borden, bakfietsen en andere vormen van reclame of bouwmateriaal in de weg staan omdat Laren een beeldkwaliteitsplan heeft en daarop handhaaft. Onderhoud aan straatmeubilair en verkeersborden zou plaatsvinden. Maar vooral zou Laren luisteren naar onze eigen welstandscommissie en de vijver op de Brink zou een waterspiegel hebben (eventueel met een bak onder de vijver) zodat het karakteristieke van ons mooie dorp behouden blijft en een goede plek vormt voor ontmoetingen.
    9-11-2023 18:14:21
  • Rob
    (wij wonen hartje centrum Laren)(1) Er zijn al zeer veel restaurants in Laren, dus daar hebben wij er al voldoende van. Het aantal kroegen is echter veel minder groot en er zijn er ook al heel veel verdwenen, dus daar zou een stimulans op gegeven kunnen worden/(2) Het aantal geparkeerde auto's zou naar beneden mogen in het oude centrum, dus vooral bij de Warrekam, op de Nieuweweg, de Naarderstraat, etc., omdat daardoor de straten en gebouwen weer meer zichtbaar worden (het 'blik' verdwijnt). Door het aantal parkeerplaatsen elders uit te breiden (bijvoorbeeld een zeer grote parkeergarage onder de hertenkamp) kunnen er dan toch weer voldoende plaatsen worden gemaakt (wel graag de hertenkamp daarna weer helemaal herstellen!). Voor de Warrekam zou dan een soort plein tussen de bomen kunnen komen, en vanuit de Warrekam dan een terras waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Onder de bomen ziet dat er dan bijna Frans uit. (3) Het autovrij maken van het centrum lijkt een aantrekkelijke optie, ook, maar wij zijn bezorgd over het sluipverkeer dat daardoor vermoedelijk gaat ontstaan.
    4-11-2023 21:09:35
Je moet eerst inloggen om commentaar te leveren
toekomstbel
3077