Balans in het buitengebied

We beschikken over een prachtig buitengebied met een rijke natuur en mogelijkheden om te wandelen, fietsen en ontspannen. Tegelijkertijd wordt het hier steeds drukker. Recreatie en natuur zitten elkaar soms in de weg. 

Vraag 1: Hoe zorgen we volgens jou voor een goede balans tussen natuur en recreatie? 
Vraag 2: Hoe denk jij over het spreiden of juist het concentreren van recreatie in de buitengebieden? 

 

Om de reacties beter te kunnen duiden, vragen we je om aan te geven namens wie of wat je reageert. Ben je een bewoner, ondernemer en/of vertegenwoordiger van een organisatie (zoja welke)? Laat het weten in je reactie. Let op: als je een reactie achter laat, is dit een open reactie. Je reactie is zichtbaar voor iedereen, maar je mailadres niet.

 

| Categoriën: | Tags: |

Commentaar

  • Rob
    (wij wonen hartje centrum Laren)(1) Het wordt inderdaad drukker in de buitengebieden met fietsers, wandelaars en hardlopers. Dat is soms wringen, omdat de fietspaden gecombineerd zijn met voetpaden en vaak erg smal zijn. Door deze iets te verbreden ontstaat er al meer ruimte voor alle partijen.(2) Wat altijd opvalt, als je op de heide loopt of fietst, dat is dat de A1 zichtbaar en overduidelijk hoorbaar is. De geluidswallen zijn daar ook niet geplaatst, maar zouden eigenlijk juist voor de dieren en voor het zicht hard nodig zijn, langs de gehele A1 bij Eemnes, Laren, Bussum, en langs de A1 bij Laren.(3) Het is een optie om meer kleine gebieden af te sluiten voor voetgangers en fietsers, zodat de dieren en het groen daar meer rust krijgen. (4) Er kunnen veel meer bomen bijgeplaatst worden, op diverse plekken, zodat er ook meer groen ontstaat. Het is ook verbazingwekkend om te lezen hoe vaak er gevraagd wordt door bewoners om bomen te mogen kappen, en hoe vaak het goedgekeurd wordt. Door daar als Gemeente veel strenger op te zijn en ook minimum eisen te stellen voor de herplantplicht (bomen worden nu vervangen door belachelijk kleine struiken...) behouden wij ook meer groen.
    4-11-2023 21:02:54
Je moet eerst inloggen om commentaar te leveren
toekomstbel
3077