De Gooiergrachtzone

De Gooiergracht heeft een rijke historie. In de 15de eeuw is de gracht gegraven als grens tussen Noord-Holland en Utrecht op de natuurlijke overgang tussen de hogere zandgronden en de polder. Vandaag de dag ligt het gebied rondom de gracht wat afgelegen en is de historie nauwelijks zichtbaar. Er zijn verschillende soorten gebruiksfuncties aanwezig. 

Vraag 1: Welke kansen zie jij voor de ontwikkeling van het gebied rondom de Gooiergracht? En waarom?
Vraag 2: Hoe kan het verhaal van de Gooiergracht zichtbaarder worden?

 

Om de reacties beter te kunnen duiden, vragen we je om aan te geven namens wie of wat je reageert. Ben je een bewoner, ondernemer en/of vertegenwoordiger van een organisatie (zoja welke)? Laat het weten in je reactie. Let op: als je een reactie achter laat, is dit een open reactie. Je reactie is zichtbaar voor iedereen, maar je mailadres niet.

 

| Categoriën: | Tags: |

Commentaar

  • Rob
    (onze dochter woont op de Gooiergracht, wij wonen zelf hartje centrum Laren)(1) De Gooiergracht is eigenlijk geen gracht meer, en dat is erg jammer. Eerste en logisch idee kan zijn om de Gooiergracht weer echt een (kleine) gracht te laten zijn. (2) Daarnaast is de parallelweg van de Gooiergracht erg verwaarloosd en wordt deze ook deels als parkeerplaats voor vrachtwagens/bussen van bedrijven gebruikt en als opslagplaats. Dat doet ook afbreuk aan het zicht. (3) Er zijn veel bomen in slechte staat op de Gooiergracht. Door de slechte bomen te vervangen en aan beide zijden (veel) meer bomen te plaatsen, zeker op de open stukken, waar nog geen bomen staan, wordt de uitstraling beter (en is ooi goed voor het milieu).(4) Door de verlichting te verbeteren/vernieuwen en meer lantaarnpalen te plaatsen, wordt de Gooiergracht ook minder donker.
    4-11-2023 20:54:19
Je moet eerst inloggen om commentaar te leveren
toekomstbel
3077